Terras aanleggen: prijs en materialen

Een terras vormt vaak het verlengstuk van je tuin. In vrijwel elk ontwerp voor tuinaanleg wordt plaats voorzien voor een terras. Een terras aanleggen laat je best uitvoeren door een ervaren vakman.

Hij helpt je met de keuze van de materialen en zorgt voor een perfect resultaat. Vraagt dus gerust advies en prijsoffertes op maat via onze offertepagina.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Terras aanleggen prijs

aanleggen-van-terras-min.jpg

De prijzen van een terras kunnen flink van elkaar verschillen. Er zijn meerdere factoren die een grote rol kunnen spelen bij de aanleg van een nieuw terras. Uiteraard is de grootte van het terras erg belangrijk. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een groter terras duurder is.

Toch zal de vierkante meterprijs voor een groot terras meestal lager zijn ten op zichten van een kleiner terras. Naast de grootte speelt de plek waar het geplaatst moet worden ook een grote rol. Een terras leggen op een vlak stuk grond is uiteraard goedkoper. Het kan ook zijn dat er eerste gegraven moet worden of dat er bomen of stuiken verwijderd moeten worden.

Deze werkzaamheden zullen kostenverhogend werken. Een andere belangrijke factor voor de prijs van een terras is het uurtarief van de persoon die deze gaat leggen. Deze kunnen per partij enorm verschillen. Vraag dus altijd meerdere offertes aan voordat je een terras laat plaatsen.

Echter misschien de belangrijkste factor voor de totaalprijs van een terras is het materiaal. Er zijn namelijk vele soorten tegels verkrijgbaar die flink van elkaar kunnen verschillen qua prijs. Wij nemen graag de meest voorkomende tegels met je door.

Ontvang een prijs op maat

Goedkoop terras aanleggen

Er zijn dus vele factoren waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een terras. Zelf kun je enkele kostenverlagende maatregelen nemen. Werk bijvoorbeeld zelf de plek al helemaal voor. Zorg ervoor dat de grond vlak is en dat het zand al op de juiste plek zit.

Ken je iemand via via die jouw terras kan leggen? Dat helpt altijd. Grote kans dat hij je een korting kan geven. Op het materiaal kun je echter het meest besparen.

Bekijk altijd goed de mogelijkheden qua tegel met de bijbehorende prijs. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.

Terras aanleggen materialen

Voor het aanleggen van een terras zijn naast de tegels nog meer materialen nodig. Over het algemeen wordt een terras namelijk met opsluitbanden afgesloten. Deze opsluitbanden zorgen er voor dat tegels netjes op hun plek blijven liggen en niet gaan verschuiven op het moment als hier druk op uitgeoefend wordt.

Naast deze opsluitbanden heb je nog twee soorten zand nodig. Allereerst heb je opvulzand nodig. Met dit zand maak je het terras helemaal vlak, waarna je het goed aandrukt. Dit zand is makkelijk handelbaar waardoor het hiervoor uitermate geschikt is. Als laatste heb je voegzand nodig. Zoals de naam al zegt is voegzand het zand wat je tussen de tegels strooit en veegt.

Dit zand sluit de voeg zo goed mogelijk af. Met een afgesloten voeg ben je zo goed mogelijk voorbereid op eventueel onkruid wat tussen je tegels wilt gaan groeien.

Vraag advies en ontvang offertes op maat

Houten terras aanleggen

Het aanleggen van een houten terras (vlonder) is net wat anders dan een normaal terras. Met een houten terras moet je voor een goede basis zorgen door palen de grond in te slaan. Als deze eenmaal zitten kun je het terras gaan plaatsen.

Dit terras is erg arbeidsintensief en kan flink oplopen qua kosten als je ook nog eens hardhouten planken gebruikt. Wel geeft het een zeer mooie uitstraling en is uitermate geschikt voor ondergronden die veel met vocht in aanraking komen.

Gepolierde beton terras

Wil je een terras met betontegels maar dan met een naadloze afwerken. Kies dan voor een gepolierde beton terras. Dit terras wordt in zijn geheel gestort waardoor je gelijk een hele afwerking hebt. Je zit niet met kleine hoekjes, het terras kan namelijk precies zo gestort worden als dat je graag wilt.

Ook biedt dit de oplossing tegen dat vervelende onkruid. Wel heb je echt een specialist nodig voor het leggen van dit terras.

Betontegels terras

Een betonlook voor iets minder geld heb je met betontegels zo in huis. Deze tegels zijn er vaak in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ook is de keuze bij deze tegels enorm, waardoor je zowel goedkope als duurdere varianten op de markt hebt.

Omdat deze tegels vaak erg dik en groot zijn, kan het wel lastig zijn om deze te leggen.

hoe terras aanleggen?

Terrasplanken composiet

Een variant op het houten terras is een terras van planken die bestaan uit composiet. Door de samenstelling van het materiaal is dit wel wat goedkoper dan de houten variant.

Ook zullen deze planken, bij goed onderhoud, langer meegaan dan de houten soort. Toch brengt dit voor veel mensen niet de sfeer mee die het normale hout wel met zich meebrengt.

Steenschot terras

Een relatieve nieuwe speler op de terrasmarkt is het steenschotten terras. Steenschotten zijn als het ware grote ‘ tegels’ van hout, die zijn ingebonden in een metalen omhulsel. Dit metalen omhulsel houdt de planken dan ook bij elkaar.

Daar waar je deze steenschotten enkele jaren geleden bijna nergens zag, liggen ze tegenwoordig in praktisch elke bouwmarkt voor het oprapen.

Steigerhout terras

De combinatie steigerhout en terras klinkt in het begin wel wat raar. Steigerhout staat namelijk niet bekend om zijn duurzame kwaliteiten bij verschillende weersinvloeden. Als je steigerhout onbehandeld lang in de regen laat liggen zal het ook snel beginnen met verrotten.

Echter op het moment als je deze goed behandeld kunnen ze wel een duurzame oplossing voor je terras zijn. Het extra voordeel wat steigerhout heeft is uiteraard zijn lage aanschafwaarde.

Keramische terrastegels

Een keramisch terras is al vele jaren erg populair. Dit komt door zijn duurzame karakter, waarbij ook nog eens uit vele verschillend tegels gekozen kan worden. De tegels kunnen bij goed onderhoud erg lang mee gaan en zullen niet snel verweren.

Ook zullen ze door de manier waarop ze gelegd zijn niet snel verzakken. Het leggen van deze tegels kan echter wel een uitdaging zijn. Door de speciale ondergrond is dit niet makkelijk voor de normale leek te leggen en kan dit het beste door een specialist worden gedaan.

Padoek terras

Padoek is een duurzaam materiaal wat wordt gebruikt op houten terrassen. Dit materiaal kan bij de goede omstandigheden zelfs tot meer dan 25 jaar mee gaan.

Daarom is een terras van padoek over het algmeen ook niet erg goedkoop qua aanschaf. Echter in de wetenschap dat dit materiaal 25 jaar mee kan gaan is het voor de langere termijn een zeer goede optie.

Terras natuursteen

Naast de keramische tegel is de natuurstenen tegel ook erg populair. Met zijn natuurlijk uitstraling is het een mooie optie voor bijna elk terras.

Er is namelijk geen enkele tegels precies hetzelfde als de tegels die in jouw tuin liggen. Door het gebruik van deze speciale tegel kan de prijs wel flink oplopen.

Vergelijk de verschillende materialen

Terras aanleggen: zelf of laten doen?

Om de kosten nog verder te drukken wordt er vaak gekozen om de tegels van een terras zelf te leggen. Meestal krijgt men hier toch spijt van achteraf. Al bij de oriënterende fase kan professionele hulp erg handig zijn.

Denk hierbij aan slimme tips en tricks voor de grootte en de plaats van het terras. Een specialist kan namelijk precies zeggen welke tegels op welke plek in de tuin het mooist naar voren komen en het minst onderhoud vergen. Ook kan een mooi gelegd terras achteraf flink tegenvallen. Na een paar regenbuien kunnen de eerste tegels namelijk al schots en scheef gaan staan op het moment dat de grond niet goed is aangestampt.

Vraag dus altijd meerdere specialisten en vergelijk de verschillende offertes. Op die manier ben je verzekerd van een terras voor de beste prijs die ook nog eens een lange tijd mee gaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Tuin aanleggen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1. Welk type tuinproject heeft u?
2*. Wanneer wilt u het project opstarten?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.