Tuin aanleggen: ideeën, prijs en tips

Heb je plannen om je tuin te laten aanleggen? Is je tuin aan een update of een flinke renovatie toe? In dit artikel helpen we je op weg met heel wat handige ideeën en nuttige tips. Daarnaast geven we je richtprijzen.

Zo krijg je een correct beeld wat het aanleggen van een tuin je kost. Bekijk zeker ook wat een goed tuinontwerp inhoudt en onze bespaartips.

Tuin laten aanleggen: prijs

tuin aanleggen

De kosten verschillen per aannemer en hangt af van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Ook hangt de prijs samen met het oppervlakte van de tuin en van de benodigde materialen, planten en bomen en van het gereedschap.

Een grote tuin vergt vaak meer werk en gereedschap, waardoor de kosten hoger kunnen oplopen. Over het algemeen verschillen de kosten voor het maken van een tuinontwerp en het aanleggen van een tuin.

Ontvang een prijs op maat

Kosten tuinontwerp

Voor een professionele aanleg van een tuin is een gedetailleerd tuinontwerp van uiterst belang. Zo kun je met een goed tuinontwerp vele fouten voorkomen en kun je ervoor zorgen dat de tuin geheel naar wens is afgestemd. Voor het professioneel ontwerpen van een tuin betaal je vaak rond de €200. Dit is echter afhankelijk van de architect of tuinaannemer en hangt samen met diverse factoren.

Kosten tuin aanleggen

Het aanleggen van de tuin is een flinke klus. Zo komen hierbij tal van werkzaamheden kijken en is de totaalprijs voor het aanleggen van een tuin lastig te bepalen. Een tuin aannemer werkt meestal met een uurtarief voor het aanleggen van een tuin.

Over het algemeen liggen de prijzen hiervoor rond de €30 tot €40 per uur. Ook kunnen er nog kosten bijkomen voor de benodigde materialen, het afvoeren van tuinafval en voor de gewenste planten en bomen die je in je tuin wilt hebben.

Bespaartips voor het aanleggen van je tuin

Tuinaanleg is een flinke investering. Zeker als je een grote tuin hebt en flink wat werken wil laten verrichten. Om op het aanleggen van je tuin te besparen kun je proberen om kleine werkzaamheden zelf uit te voeren.

Ook kun je op je kosten besparen door de tuin volledig vrij te maken van spullen en afval. Daardoor kan een professional direct aan de slag en hoeft de vakman zich niet te buigen over gemakkelijke en kleinere klussen.

Daarnaast kun je op het aanleggen van je tuin besparen door meerdere offertes te vergelijken. De kosten per aannemer kunnen sterk verschillen. Kies daarom voordelig en bespaar flink op de loonkosten per uur.

Tuin aanleggen: ideeën

Een tuin is een fijne plek waar je zowel in de winter als in de zomer van kun genieten. Een fijne tuin is van al jouw wensen voorzien en vormt een plek waar je heerlijk tot rust komt komen.

Met een tuin kun je alle kanten op, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een siertuin, een tuin met volop natuur of een tuin waar je een heerlijke zit en terras plek creëert. Het aanleggen van een tuin kan op tal van manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld voortuinen, kleine tuinen, grote tuinen en tuinen met een vijver of een zwembad waarvoor je kunt kiezen.

Vraag advies en ontvang offertes op maat

Voortuin aanleggen

Veel mensen houden graag van een overzichtelijke en sierlijke voortuin. Een voortuin geeft vaak de eerste indruk van een woning en is daarom voor veel mensen erg belangrijk.

Een voortuin aanleggen is vaak niet erg ingrijpend. Zo kiezen mensen vaak voor een onderhoudsarme voortuin, bijvoorbeeld doormiddel van bestrating of bodembedekkers.

Kleine tuin aanleggen

Wanneer je een kleine tuin wilt laten aanleggen is het belangrijk om zorgvuldig met je ruimte om te gaan. Een kleine tuin vergt vaan veel planning en dient zorgvuldig uitgetekend te worden. Een kleine tuin biedt tal van mogelijkheden.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een gezellige zitplaats te maken, of kiezen voor sierlijke planten en bomen. Ook kun je in een kleine tuin een klein moestuintje aanleggen voor het verbouwen van je eigen groenten en fruit.

Met een creatieve blik, en handige aanpassingstrucks, zoals horizontale tuinier methoden, kun je ondanks je over weinig ruimte beschikt, de aanwezige ruimte optimaal benutten.

Grote tuin aanleggen

Ook grote tuinen vergen veel planning en een gedetailleerd ontwerp. Zo wil je uiteraard optimaal van de grote tuin gebruik kunnen maken. Je kunt een grote tuin op diverse manieren inrichten en kiezen voor het plaatsen van grote bomen en struiken. Of je wil ook ruimte voor een moestuin en de natuur op sommige plekken de vrije ruimte geven.

Tuinen met zwembad

Met een heerlijk zwembad in je tuin kun je tijdens de warme zomerdagen lekker genieten van heerlijke verfrissing in je eigen tuin. Het aanleggen van een zwembad in je tuin is een specialistische klus en vergt de nodige kennis.

Zo wil je uiteraard dat het zwembad goed wordt uitgevragen en je klachten zoals lekkage voorkomt. Er zijn tal van verschillende zwembaden die je kunt aanleggen in je tuin. Zo kun je jouw zwembad volledig aanpassen aan de stijl van jouw tuin en kun je daarmee zorgen voor een professioneel en stijlvol geheel.

Tuin laten aanleggen: tips

tips voor tuinaanleg

Bij het aanleggen van een tuin komen tal van werkzaamheden kijken, onderschat deze klus daarom niet. Ook het laten uitbesteden kan een lastige opgave zijn waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden. Om fouten en veel gemaakte blunders te voorkomen is het belangrijk om te beginnen met een gedetailleerd ontwerp.

Neem hierin alle belangrijke details in op, zoals de waterleidingen, elektriciteitsvoorziening, schaduwplekken en de gewenste planten en bomen.

Hiermee kun je voorkomen dat je eventuele ledigingen raakt bij graafwerkzaamheden en zorg je voor een gewenst eindresultaat. Ook zorg je met een professioneel ontwerp dat je het hele jaar door goede planten en bomen hebt die bloeien in de juiste kleuren en met de gewenste bloemen.

Bij twijfel over de juiste planten en bomen en hun bloeiperiode kun je altijd advies vragen bij een professional en kun je jezelf laten adviseren over onderhoudwerkzaamheden en belangrijke zaken bij het aanleggen van je tuin.

Advies vragen en offertes vergelijken loont

Ontvang vrijblijvend (gratis) advies op maat. Vergelijk zeker ook meerdere prijsoffertes. Zo maak je makkelijker keuzes. Plus neem je de juiste stappen richting je droomtuin.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Tuin aanleggen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1. Welk type tuinproject heeft u?
2*. Wanneer wilt u het project opstarten?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.